Slava Mogutin – Слава Могутин (p.1974)

  Јарослав Слава Могутин е роден во индустрискиот град Кемерово, Сибир, во Советскиот сојуз во 1974 година. Во младоста се преселува во Москва каде почнува да работи како новинар во првите независни весници во Русија. Со објавувањето на неколку свои написи и поезија станува трн во окото на Руските власти со својата отвореност кон хомосексуалноста…