СОЅВЕЗДИЕ – Љ. П.

       Станот, како и сите други станови во соседството почнува ужасно да мириса на мувла и старост. Ѕидовите се ронат како лушпа од јајце, оставајќи снегулки вар по рабовите на собата. Мајка ми вели тоа е поради пареата што ја создава супата која секојдневно се вари на шпоретот. Се нема пари за друг…

КАСАПЕЊЕ – Љ. П.

Мирисот на неговото тело ја прогонува каде и да е, со кого и да е,  кога и да е. Станува зависна од тој мирис, дури и на пазар додека ги купува намирниците од списокот за пазарење. Мирисот на крушите се меша со кедарот разнесен по неговата кожа, доматот мириса на неговата блага пот измешана со…