Крај – Љ. П.

И двајцата имавме по 14 години кога прв пат се запознавме. Брзо станавме пријатели. Имавме многу заедничко – ја сакавме Nirvana, пушење цигари или џоинт (кога имавме пари) на покривот од зградата, пиво, Кафка, Ерика Јонг и Тwin Peaks. Со часови можевме да зборуваме и да даваме сопствени интерпретации на секоја епизода од Twin Peaks….

БРИТАНСКАТА КВИР УМЕТНОСТ 1861 – 1967

Ревулуционерната изложба на Тејт Британија, Британската квир уметност 1861-1967 – која беше незамислива до неодамна – се фокусира на уметноста создадена во периодот од 100 години почнувајќи со укинувањето на стариот ‘Buggery Act’ од 1861 година па сѐ до декриминализацијата на хомосексуалноста во 1967 година. Оваа уникатна и временска изложба ги истражува скриената љубов и…