Обновување – Џејмс Мерил

 

 Celebrating Pride – современа квир поезија секој ден следните две седмици!

Искористувајќи го секој изговор

да те раздрмам, лагите, уморот, дури и страста,

Сега не гледам друг начин освен јасна разделба.

Додавам дека и подготвен сум да ја сносам вината.

 

Климаш за согласност. Есента станува ветровита, долга,

стаклена вазна со суви лисје се трсе ли се тресе.

Ние седиме, гледаме. Кога јас прозборувам

љубовта се закопува во мене, до балчак.

Препев: Љупчо Петрески

Фотографија: Алексис Руисико

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s